Inhoud

· Welkom
· Aanbiedingen

· Brood
· Verswaren
· Kaas
· Drogisterij

· Nieuws uit uw Natuurwinkel
· Versaanbiedingen
· Links
· Routebeschrijving
· Contact
· Klantenkaart
Openingstijden
ma. GESLOTEN
di. 09.00-18.00
woe. 09.00-18.00
do. 09.00-18.00
vr. 08.30-20.00
za. 08.30-17.00
Klantenkaart
Brood

We verkopen elke dag vers biologisch brood van bakkerij van der Westen uit Waspik. 
Ad en Willy van der Westen en hun gezin (de kinderen zijn alle 5 werkzaam in de bakkerij) hebben een prachtig assortiment brood(jes) en gebak, allemaal met biologische ingredienten.

Images: broodNW.jpg


Buiten de bakkerij in Waspik hebben zij ook een speciale glutenvrije bakkerij in Gilzen.
Wilt u meer informatie over de (glutenvrije) producten? Kijk dan op de website www.zonnemaire.nl. Hier vindt u een uitgebreid overzicht en informatie over de bakkerij.

Tevens in ons assortiment: Panne-maire broden!

De bio-bakkers van Zonnemaire hebben een nieuwe serie broden ontwikkeld welke het beste kunnen worden gekarakteriseerd als "Franse broden". Wat deze broden uniek maakt is het lange proces dat deze broden doormaken. Ze zijn ruim 40 uur "onderweg" waardoor het deeg zich volledig en in alle rust kan ontwikkelen. Het voordeeg krijgt een etmaal de tijd om te rijpen, waarna ieder deegstuk (lees: ieder brood) in een apart rijsbakje gaat voorrijzen. Deze periode is zeer belangrijk, want hierin krijgt het brood haar luchtigheid. Daarna gaat het nog eens 16 uur in de koeling om haar volledige aroma te ontwikkelen.

Vervolgens wordt het brood met veel vocht op een lage temperatuur gebakken, wat uiteindelijk leidt tot een smeuíg brood met een krokante, dunne korst. Er zijn 3 varianten met gist en 3 met zuurdesem.Vraag er gerust naar op onze broodafdeling!

Verder bakt onze bakker nog: "AUTHENTIC ORGANIC" BROOD
Sinds een aantal jaar bakt onze Zonnemaire bakker een uitgebried assortiment authentieke biologische broden van excellente kwaliteit. Duits brood en Demeter brood, op traditionele wijze bereid. Uiteraard bieden we dit assortiment ook in onze winkel aan.

Wat dit brood zo bijzonder maakt?
Het hele assortiment kent een bijzondere bereidingswijze. De zorgvuldig geselecteerde zaden en granen worden eerst gekookt, waarna ze worden gekoeld en toegevoegd aan het deeg. Het geknede brood wordt vervolgens met de hand gevormd en krijgt alle tijd om te rijzen.
Tenslotte wordt het gebakken op een traditionele, stenen overvloer.
Dit alles zorgt voor een prachtig met een geweldige structuur en smaak!!

 

Nieuwtjes

02/12/2019 12:43
Onze vers acties van week 49 staan nu op de site!

18/11/2019 19:08
Onze koopavonden komen per januari 2020 te vervallen!!

14/11/2019 19:17
Kijk voor onze openingstijden in december op de nieuwspagina!!

02/11/2019 11:30
Vandaag (2 nov.) zijn 2 initiatiefnemers van het voedselbos in Oudewater in onze winkel tot 15.00 uur

28/10/2019 16:04
Onze voorraad Sint producten (pepernoten, speculaas, etc.) is nu te vinden in onze winkel!! Alles voor een (h)eerlijk avondje